Gå til hovedindhold

Priser og info for gæstesejlere

Vi er rigtigt glade for, at du besøger os. Her finder du noget af alt det, vi kan lokke med

 • Læs op

Indhold

  Guldet for enden af fjorden

  Når du passerer punktet mellem Gylling Næs i nord og Snaptun i syd, er sejlturen ind til Horsens i bunden af ​​fjorden omkring 7 sømil. Eller cirka halvanden til to timers sejlads.

  Vi er rigtigt glade for, at du sejler ind til os. Horsens Marina ligger tæt på Horsens bymidte. Marinaen er et godt afsæt til mange seværdigheder, flotte cykelruter, badeland samt flere golfbaner. 

  Lystbådehavnen er nærmest en seværdighed i sig selv - marinaen har bevaret sin oprindelige maritime atmosfære med lune røde træskure i det gamle fiskerkvarter. Her kan I nyde aftensmaden ved et bordbænkesæt på marinaens store græsplæner. Eller grille på en vores opsatte griller på plænerne.

  Hvis du vil ligge helt tæt på byens centrum, kan du vælge at sejle forbi den store marina og videre ind til den gamle erhvervshavn, hvor du lægger til kaj lige i bymidten - tæt på butikker og restauranter. 

  Herinde har Horsens Marina 20 besøgspladser med adgang til toilet og bad. Langs kajen er der både strømstandere og vandposter. Prisen for en overnatning hér er den samme som i den store marina.

  Mere info om Horsens Marina

  Her finder du et oversigtskort over Horsens Marinas område.

  Hent kortet som pdf

  Både op til 11,99 m: DKK 150,00 per dag
  Både fra 12 m og op: DKK 260,00 per dag
  Frihavn (max 3 døgn) DKK   50,00 per dag
  Bad DKK   10,00 per bad
  Strøm DKK     4,50 per kwh
  Vaskemaskine: DKK   35,00 per vask
  Tørretumbler:         DKK   20,00
  Kranløft (op til 8 ton): DKK 450,00

  Vælg en grøn plads, der passer i størrelsen

  Vi har ikke et særligt gæsteområde i Horsens Marina. Du finder en plads ved at sejle rundt og vælge en bådplads, hvor pladskiltet er grønt, og som passer til din båd.

  Horsens Marina har flere indsejlingsmuligheder.

  1. Sejler du nord om marinaens ydermole finder du indsejling til to broer samt nordsiden af den gennemgående bro, Passagen.
   Vær opmærksom på, at der i indsejlingen kan være meget lavvandet uden for afmærkningerne på styrbords side.
   Her finder du pladser op til 14 x 3,7 meter.

  2. Sejler du syd om marinaens ydermole, møder du den første indsejling straks, du har passeret ydermolen. Her møder du fire broer samt sydsiden af den gennemgående bro, Passagen.
   Her finder du pladser op til 15 x 4 meter.

  3. Sejler du videre langs sydsiden, finder du yderligere tre indsejlinger til to broer per indsejling. Her finder du bådpladser op til 16 x 5 meter på Filosofbroen.

  4. Længst mod vest i marinaen finder du Beringsbroen, der er en ombygget erhvervsmole med to synlige fortøjningspier'er.
   Her finder du pladser op til 18 x 6 meter.

   Læs også om de 20 gæstepladser i inderhavnen under punktet:
   Læg til kaj i bycentrum.

  Vil du gerne lægge din båd helt tæt på butikker og restauranter. Så skal du benytte en af vores tyve gæstepladser i inderhavnen. 

  Du finder vej til inderhavnen ved, ganske enkelt, at sejle forbi Horsens Marina og videre mod vest. Indtil du ikke kan komme længere.

  Kajen i inderhavnen var førhen en del af erhvervshavnen. I dag råder Horsens Marina over tyve gæstepladser hér langs kajens nordside. Pladserne er store - det vil sige 14-16 meter i længden og 4-6 meter brede. Her er altså plads til selv meget store lystbåde.

  Pladserne er nummererede, og du betaler gæsteleje - og køber strøm - via tallyweb. Læs evt. "Sådan betaler du med tallyweb".

  Med tallyweb får du også adgang til inderhavnens toiletbygning med bad.

  Der er gratis adgang til vand langs kajkanten.

  Har du en usædvanligt stor båd

  Ønsker du at anløbe marinaen med en båd på over 50 fod. Måske endda en meget større båd? Så kan du prøve at kontakte os forud på havnekontoret. Vi råder over en håndfuld langskibspladser i inderhavnen.

  Da denne kaj ikke er godkendt til normale gæstepladser, er det vigtigt, at du søger godkendelse på marinaens havnekontor til at anløbe denne kaj.
  Der er endnu ikke sat strømstandere og vandposter op langs kajen.

  Vi har indført tallyweb i langt det meste af Horsens Marina. 

  For dig som gæstesejler betyder det, at du sandsynligvis skal benytte tallyweb - både til at betale gæsteplads og til at købe strøm fra strømstanderen.

  Sådan betaler du med tallyweb

  Når du ankommer til en bro med tallyweb, skal du gå hen til den nærmeste strømstander. Her finder du en QR kode midt på standeren.

  Scan koden.

  Scan koden. Du kommer nu til Horsens Marinas gæsteforside. Her skal du skrive dine betalingskort-oplysninger. Her skal du vælge, hvor mange overnatninger, du ønsker. Hvor meget strøm, du evt vil tilkøbe. Hvor mange bade, du ønsker osv.  

  Du kan tilkøbe mere af det hele, hvis du fornyer købet FØR din adgang udløber. Den udløber klokken 11 på afrejsedagen.

  Skulle det ske, at din tallykonto udløber, før du når at forlænge den? Ja så er det ikke værre, end at du kan oprette dig på en ny gæstekonto.

  Kan du ikke scanne en QR kode

  Kan du ikke scanne en QR kode, kan du skrive: www.tallyweb.dk/horsens i browseren på din mobiltelefon. Så kommer du til den samme gæsteside. Og du gennemfører købet som beskrevet ovenfor.

  Sådan genfinder du din tallywebkonto

  Du genfinder din igangværende tallywebkonto ved at klikke på det ordrelink, du fik på mail/sms fra tally ved oprettelsen.

  Sådan får du strøm på elstanderen med tallyweb

  Du kan tænde for strømmen på to måder:
  1. På din tallywebkonto finder du et felt, der hedder "Åben udtag".
  Her skal du skrive de fire tal, der står uden på den strømstander, du gerne vil benytte (Eks. 0704)
  Herefter kan du vælge et stik (evt stik 4) og klik på stik 4 på din webside.

  2. I din webkonto finder du et lille rødt felt med seks tal - det er din pinkode. Gå til din valgte strømstander ved din båd. Åbn lågen øverst på standeren. Tast din pinkode ind på standerens display. Vælg et stik, der blinker grønt og sæt dit fysiske stik i stikkontakten på ydersiden. Vent ikke for længe med at sætte stikket i. Ellers må du gentage processen lidt hurtigere.
  Nu skulle lampen gerne lyse kontinuerligt grønt på det stik, du har valgt. 

  Sådan får du adgang til toiletbygning med bad

  Du får adgang til toiletbygning og vaskerum ved at taste din pinkode ind på displayet ved døren. I baderummet gør du det samme på displayet i baderummet.

  Ingen penge tilbage ved afrejse - sæt ikke for meget på kontoen

  Du kan ikke få penge tilbage, der er sat ind på tallywebkonto. Du bør derfor ikke sætte flere penge ind til strøm, til bad osv, end du nogenlunde forventer at bruge. Du kan altid fylde mere på hen ad vejen. 

  Sådan betaler du med tallykey

  Hvis du anløber en af de fire broer, hvor der endnu ikke er tallywebstandere, skal du gå til den fysiske tallyautomat ved havnekontoret og trække et gæstekort til at betale overnatning samt evt strøm, bad og tøjvask. 

  Sådan trækker du et tallykort:

  Vælg sprog: Dansk
  Vælg: Gæst i havnen
  Vælg gæstetype: Båd
  Vælg: Check ind
  Vælg antal ønskede overnatninger. 
  Sæt evt penge på kortet til forbrug - til bad og strøm - med piletasterne. Minimumsbeløbet er 50 kroner.
  Tryk godkend. Automaten beder nu dit kreditkort.

  Sæt kreditkort i den lille kortlæser til højre for automaten. Godkend købet og vent på tallykort, der kommer ud af kortslæden i automatens venstre kortlæser.

  Sådan får du strøm på elstanderen med tallykortet

  Gå til din valgte strømstander. Sæt kortet ind i kortslæden på det strømstik, du ønsker. Efter få sekunder giver kortlæseren et bip, og du tager kortet ud. Du har nu sat 25 kroner på dit stik i standeren.
  Ønsker du at sætte flere penge på standeren med det samme, gentager du blot processen.

  Brug kortet til toiletbygning, bad og tøjvask

  Hold tallykortet op til den grå boks på døren ind til toiletbygning og vaskerum for at få adgang. I baderummene skal du sætte tallykortet i kortslæden for ti minutters bad. Ønsker du længere bad, indlæser du bare kortet igen.

  I vaskerummet på vestsiden af havnebygningen er der kortlæsere til både vaskemaskine og tørretumbler. Husk, at kortlæseren til venstre er til vaskemaskinen. Kortlæseren til højre er til tumbleren.
  Åh jo, folk har taget fejl...

  Sådan får du overskydende strømpenge ud af elstanderen

  Når du skal sejle fra Horsens. kan du trække overskydende penge ud, som du havde sat ind på strømstanderen. Det gør du ved at sætte tallykortet i slæden og vente 10-12 sekunder. Træk kortet ud, når kortlæseren bipper hurtigt. Nu er de overskydende penge tilbage på dit tallykort.

  Vi vil anmode dig om at tømme din kortlæser for penge før afrejse. Ellers vil kortlæseren være låst til dit tallykort. Og vi skal bruge tid på at nulstille den. På forhånd tusind tak.

  Husk at aflevere tallykortet før klokken 11 på afrejsedagen

  Husk at aflevere tallykortet i automaten ved havnekontoret FØR klokken 11 på afrejsedagen. Ellers sluger automaten kortet UDEN at give overskydende penge tilbage, der måtte stå på kortet.

  Sådan afleverer du kortet

  Vælg sprog: Dansk
  Vælg: Returner tallykort.
  Du kan nu se afregningen med tally på skærmen. Automaten overfører automatisk de penge til dit kreditkort, som du måtte have i overskud på tallykortet. 
  Dette sker helt automatisk.

  Du skal altså ikke bruge dit kreditkort for at afregne med tally før afrejse.

  Vælg: Godkend og put tallykortet i kortslæden til venstre.
  Automaten tager og beholder kortet.

  I servicebygningen har du adgang til:

  Et køkken med kølefryseskab, komfur med 4 kogeplader, ovn, bestik og gryder/pander samt bord og siddeplads til 4-6 personer.

  Toiletter og brusebade. Der er to toiletter og to brusebade i herrernes afdeling.
  Der er tre toiletter og to brusebade i kvindernes afdeling.

  Vaskerum med industrivaskemaskine samt tørretumbler.

  Der er gratis wifi ved og omkring servicebygningen.  

  Har du behov for at tjekke din båd ved at løfte den fri af vandet?
  Så kan du booke vores havnekran.

  Her finder du priser og regler for kranløft i Horsens Marina:

  Optag og isætning af både op til 8 tons:

  Det er lovligt at løfte op til 8 tons med kranen uden krancertifikat. 

  Træk et krankort i tallyautomaten ved Havnekontoret.

  Det koster 450 kr. (2024-takst)

  Vend tilbage til kranen og sæt kortet i kortlæseren på det blanke metalskab.

  Skabet åbner, og du kan nu tage fjernbetjeneren.

  VIGTIGT: Du kan bruge kranen i op til to timer.

  Skal du bruge kranen i mere end to timer, SKAL du træffe forudgående aftale med Havnekontoret.

  Vent med at lukke skabet, indtil du er helt færdig med at bruge kranen.

  VIGTIGT: Du er ansvarlig for, at kranløft foregår på forsvarlig vis og uden risiko for personskade.

  Optag og isætning af både over 8 tons:

  Vejer din båd over 8 tons, SKAL løftet varetages af en person med krancertifikat. 

  Træf aftale med Havnekontoret for hjælp.
  Løft, der varer mere end to timer, SKAL bookes på Havnekontoret.

  Prisen for et assisteret kranløft er 1.000 kroner

  Får du/I lyst til at cykle en tur på cykelruten langs nordsiden af Horsens Fjord - eller bare ind til centrum for at købe bøffer og rødvin... så kom og lån en af vores seks fine, lyserøde cykler. Det er fuldstændigt gratis.

  Du kan hente cykelnøgle(r) på havnekontoret uanset, om vi har kontortid eller ej. Vær dog opmærksom på, at alle cykler kan være udlånt. 
  Så book gerne cykler dagen før, du skal bruge dem.

  Du kan få et hav af oplevelser og seværdigheder, hvis du lader din båd hvile nogle dage i Horsens Marina.

  Du kan gå amok i vandreture og cykelture langs fjorden, i det højeste bakkelandskab i Danmark, langs den hyggelige banesti til Den Genfundne Bro...

  Du kunne også tage en kanotur på en meget smuk strækning af Gudenåen. Eller spille golf på en af de to naturskønne golfbaner i Horsens - Steensballe golfbane, hvor du har fjordudsigt to kilometer fra marinaen. Eller Horsens Golfklub, hvor du spiller i et frodigt kuperet landskab fem kilometer fra marinaen.

  Er du mere til byliv, kan du besøge det gamle statsfængsel, Fængslet, der i dag fungerer et museum og samlingspunkt for mange kulturelle begivenheder. 

  Du kan også tage på Industrimuseet eller på Horsens Kunstmuseum, hvor du kan nyde dén bøfsandwich, der i to år i træk er blevet kåret til Danmarks Bedste Bøfsandwich.
  Husk god appetit og at bestille i god tid. Der er virkelig rift om bordene.

  Få det store overblik over oplevelser og seværdigheder på Kystlandets website her

  Spis i marinaen...

  Du behøver ikke gå mange meter for at få et lækkert måltid mad eller is. 
  I Horsens Marina finder du - som noget nyt fra 2024 - Nior Bistro. Bistroen er drevet af Pernille Juul og Marie Knudsen, der også driver Nior Bistro samt Havnens Cafe & Isbar i Juelsminde Marina. Konceptet er det samme i Horsens Marina - forskellen er blot, at her er alt samlet under ét tag.

  Besøg Nior Bistros hjemmeside på nior.dk

  Spis inde i byen

  I Horsens kan du få næsten alt, hvad maven begærer, uanset om du foretrækker det nye eller det klassiske, det pikante eller det delikate. Gå på opdagelse i det gode madhåndværk på byens caféer, restauranter og øvrige spisesteder.

  Her finder du et udvalg af restauranter og cafeer i Horsens

  Der ligger et Meny supermarked få minutters gang fra havnekontoret.
  Følg asfaltvejen et par hundrede meter og følg højresvinget. 
  Meny ligger på venstre hånd lige før lyskrydset. 

  Inde i byen finder du naturligvis flere indkøbsmuligheder. Eksempelvis Løvbjerg lige ved Torvet.  

  Havneservice Marinecenter Horsens

  Få hundrede meter fra Horsens Marina ligger Havneservice. Det er både en butik med marineudstyr og et værksted for bådreparation.
  Mobilnummer til Havneservice: 75 61 66 77

  Gå til Havneservice's hjemmeside her

  Horsens Yachtværft

  Lige over for gæstepladserne i inderhavnen finder du Horsens Yachtværft. De er som navnet antyder specialister i reparation af lystbåde.
  Mobilnummer til yachtværft: 25 57 87 81

  Gå til Yachtværftets hjemmeside her