Tjekliste til bådejeren
Huskeliste til dig og din båd
Huskeliste til dig og din båd
Husk at sætte årsmærke på båd og stativ
Årsmærket med nummeret på din bådplads skal hentes på havnekontoret før sæsonstart og sættes på båden - og bådstativet - straks, båden er sat i vandet.
For både, der overvintrer i vandet, skal årsmærket sættes på båden senest 15. april.
Både og stativer uden gyldigt årsmærke vil blive mødt med sanktioner.
Fortæl os, hvis du skifter adresse eller båd eller...
Husk at fortælle os på havnekontoret, hvis du skifter mobilnummer, adresse, bådmodel eller andet, der har ændret sig, siden vi oprettede dig i vores havnestyringssystem. Det er vigtigt, at vi til enhver tid har de rigtige oplysninger på dig og din båd. Er du i tvivl, om du fik meldt en ændring ind, så ring eller kig forbi kontoret. Så tjekker vi det for dig.
Husk, at din båd skal være døbt
Husk, at din båd skal være forsynet med et navn, som skal sidde synligt på båden. Navnet skal være identisk med det navn, du har opgivet til os.
Har din båd endnu ikke et navn - eller ønsker du at ændre bådens navn, så hold en dåbsfest og meld det nye navn ind til os på havnekontoret. Så vil vi skrive det ind.
Husk også navn på hjemhavn
Alle fastliggende både i Horsens Marina skal bære navnet på bådens hjemhavn - nemlig Horsens
Aflastning i de brofaste fortøjninger
De seneste storme har lært os, hvor vigtigt det er at have monteret aflastninger på sine brofaste fortøjninger, der kan hjælpe med at "blødgøre" trækket i klamper på såvel båd som bro. De fleste bruger de såkaldte gummikødben. Andre bruger stålfjedre.
Din båd skal have sådanne aflastninger.
Stærke fortøjninger
Fortøjninger skal være af en beskaffenhed og kaliber der gør, at fortøjningen kan holde båden i alt slags vejr. Hold godt øje med, at tovværk ikke gnaver mod noget. Tjek dette ved forskellige vandstande og vindretninger.
Vandtætte strømkabler og stik
Kabler, der bruges til at trække strøm fra båden og til broens elstandere, skal være egnet til maritim brug. Lad være med at købe kabler og stik, der er beregnet til indendørs brug. Køb nogle kraftige kabler med CE godkendte og vandtætte stik.
Pak ikke broens klamper med tovværk
Husk, at den anden halvdel af klampen tilhører din nabo. Fortøj evt. din båd med et pælestik.
Hjælpeliner er ok - men ikke i klamperne
Du må gerne benytte hjælpeliner mellem bro og agterpæle. Du må blot ikke fastgøre dem til broens klamper/pullerter. VIGTIGT: Alle hjælpeliner og al tovværk skal fjernes fra din bådplads samme dag, du får din båd på land.
Tjek, om dit bådstativ stadig er stærkt nok til din båd
Hvornår har du sidst tjekket, om dit bådstativ stadig er fit for fight? Vi spørger, fordi vi efterhånden har set mange sølle stativer i en så gennemtæret eller spinkel forfatning, at vi ikke fatter, folk tør stille deres dyrebare både på dem.
Vi vil opfordre jer til at gå jeres bådstativ igennem med kritiske øjne. Hellere skrotte et dårligt stativ i tide end at risikere at blive mødt med et stort erstatningskrav fra skader på nabobåde, som din væltede båd har forårsaget.
Hold øje med vejret og hold opsyn med din båd
Som bådejer har du selv ansvaret for din båd. Derfor er det hamrende vigtigt, at du holder løbende opsyn med din båd. Hold et vågent øje med vejrudsigten. Lover meteorologerne meget høj eller meget lav vandstand i Horsens Fjord, så kom ned og tjek, om dine fortøjninger passer til vandstanden, så de hverken er for stramme eller for løse.
Ved vind fra kulingsstyrke og derover fra øst, er det ekstra vigtigt, at du kommer og vurderer, om dine fortøjninger er intakte og ser ud til at holde. Hold også øje med, om noget på din båd kan fange vinden og skabe ekstra stor risiko for, at din båd river sig løs eller på anden måde beskades.