Gå til hovedindhold

Sådan er proceduren

Sådan gør vi, når du bliver tilbudt en fast bådplads i Horsens Marina

 • Læs op

Indhold

  For at komme i betragtning til en bådplads i Horsens Marina skal du udfylde blanketten "Søg bådplads" på siden "Bådpladser" (ét klik tilbage).
  Klik på ikonet og udfyld skemaet. Det koster ikke noget at skrive sig op til en plads i Horsens Marina.

  Så har vi en plads til dig...

  I det øjeblik, vi har fundet en bådplads til dig i Horsens Marina, sender vi dig en mail med den gode nyhed. 

  I og med, at du allerede har udfyldt blanketten og skrevet dig på ventelisten her på marinaens hjemmeside, ja så har vi alle nødvendige oplysninger om dig og din båd. 

  Nogle gange råder vi over flere ledige pladser i "din" størrelse. I så fald kan du få lov at vælge mellem disse pladser. Det er dog ikke noget, du har krav på. 

  Når du har fået bådpladsen

  Når vi har oprettet dig på din nye bådplads, er du fast lejer af pladsen. Så medmindre du misligeholder ordensreglementet, er pladsen din, indtil du selv siger den op.

  Fakturaen med din årsleje sendes automatisk til din eboks og har Horsens Kommune som afsender.

  Vores betalingsår går fra 1. marts til 29. februar. Som afsæt skal du betale fuld årsleje, når du tilbydes en plads. Men er vi nået et godt stykke ind i sæsonen, når du får din bådplads, giver vi gerne en rabat for resten af sæsonen. Det kan variere fra 25-75 procent rabat.

  Årsmærket er dit bevis

  Når du har betalt årsslejen, skal du komme forbi havnekontoret og medbringe dokumentation for, at lejen er betalt .

  Så får du udleveret dit årsmærke. Årsmærket er din dokumentation for, at du har betalt for din bådplads. Og det er vores eneste måde at holde styr på vores omkring seks hundrede både.

  Sæt straks mærket på båd og stativ 

  Sæt straks årsmærket på din båd og dit bådstativ. Kun sådan ved vi, at båden befinder sig lovligt i marinaen.  

  Huskeliste til dig og din båd

  Husk at sætte årsmærke på båd og stativ

  Årsmærket med nummeret på din bådplads skal hentes på havnekontoret før sæsonstart og sættes på båden - og bådstativet - straks, båden er sat i vandet.
  For både, der overvintrer i vandet, skal årsmærket sættes på båden senest 15. april.
  Både og stativer uden gyldigt årsmærke vil blive mødt med sanktioner. 

  Fortæl os, hvis du skifter adresse eller båd eller...

  Husk at fortælle os på havnekontoret, hvis du skifter mobilnummer, adresse, bådmodel eller andet, der har ændret sig, siden vi oprettede dig i vores havnestyringssystem. Det er vigtigt, at vi til enhver tid har de rigtige oplysninger på dig og din båd. Er du i tvivl, om du fik meldt en ændring ind, så ring eller kig forbi kontoret. Så tjekker vi det for dig.

  Husk, at din båd skal være døbt

  Husk, at din båd skal være forsynet med et navn, som skal sidde synligt på båden. Navnet skal være identisk med det navn, du har opgivet til os. 
  Har din båd endnu ikke et navn - eller ønsker du at ændre bådens navn, så hold en dåbsfest og meld det nye navn ind til os på havnekontoret. Så vil vi skrive det ind.

   Husk også navn på hjemhavn

  Alle fastliggende både i Horsens Marina skal bære navnet på bådens hjemhavn - nemlig Horsens

  Aflastning i de brofaste fortøjninger

  De seneste storme har lært os, hvor vigtigt det er at have monteret aflastninger på sine brofaste fortøjninger, der kan hjælpe med at "blødgøre" trækket i klamper på såvel båd som bro. De fleste bruger de såkaldte gummikødben. Andre bruger stålfjedre.
  Din båd skal have sådanne aflastninger.  

  Stærke fortøjninger

  Fortøjninger skal være af en beskaffenhed og kaliber der gør, at fortøjningen kan holde båden i alt slags vejr. Hold godt øje med, at tovværk ikke gnaver mod noget. Tjek dette ved forskellige vandstande og vindretninger.

  Vandtætte strømkabler

  Kabler, der bruges til at trække strøm fra båden og til broens elstandere, skal være egnet til maritim brug. Lad være med at købe de dårligste og mest splejsede kabler. Køb nogle gode, kraftige og vandtætte kabler.

  Pak ikke broens klamper med tovværk

  Husk, at den anden halvdel af klampen tilhører din nabo. Fortøj evt. din båd med et pælestik. 

  Hjælpeliner  er ok - men ikke i klamperne

  Du må gerne benytte hjælpeliner mellem bro og agterpæle. Du må blot ikke fastgøre dem til broens klamper/pullerter. VIGTIGT: Alle hjælpeliner og al tovværk skal fjernes fra din bådplads samme dag, du får din båd på land.

  Tjek, om dit bådstativ stadig er stærkt nok til din båd

  Hvornår har du sidst tjekket, om dit bådstativ stadig er fit for fight? Vi spørger, fordi vi efterhånden har set mange sølle stativer i en så gennemtæret eller spinkel forfatning, at vi ikke fatter, folk tør stille deres dyrebare både på dem. 
  Vi vil opfordre jer til at gå jeres bådstativ igennem med kritiske øjne. Hellere skrotte et dårligt stativ i tide end at risikere at blive mødt med et stort erstatningskrav fra skader på nabobåde, som din væltede båd har forårsaget.

  Hold øje med vejret og hold opsyn med din båd

  Som bådejer har du selv ansvaret for din båd. Derfor er det hamrende vigtigt, at du holder løbende opsyn med din båd. Hold et vågent øje med vejrudsigten. Lover meteorologerne meget høj eller meget lav vandstand i Horsens Fjord, så kom ned og tjek, om dine fortøjninger passer til vandstanden, så de hverken er for stramme eller for løse. 
  Ved vind fra kulingsstyrke og derover fra øst, er det ekstra vigtigt, at du kommer og vurderer, om dine fortøjninger er intakte og ser ud til at holde. Hold også øje med, om noget på din båd kan fange vinden og skabe ekstra stor risiko for, at din båd river sig løs eller på anden måde beskades.